Tips en valkuilen voor nieuwe en ervaren wethouders

Ruim twaalfhonderd wethouders zijn sinds de raadsverkiezingen van maart 2022 benoemd als lid van het college van burgemeester en wethouders, waarvan ongeveer de helft debuteert. Tips en valkuilen om een succes van het wethouderschap – zowel als debutant als ervaren wethouder –

te maken, zijn er in boekvorm en visueel.

Wil je als kandidaat-wethouder weten wat de valkuilen voor het wethouderschap zijn dan dien je het boek Valkuilen voor wethouders onder handbereik te hebben. In het boek kun je leren van de ervaringen van wethouders in de periode 2002-2018. Het boek bevat ook tips over het belang van tijdige informatievoorziening, integriteit en een effectieve bestuursstijl. Meer informatie over Valkuilen voor wethouders kun je hier lezen. Valkuilen voor wethouders is uitgegeven door Boombestuurskunde.

Video’s

Wil je als kandidaat-wethouder jezelf voorbereiden op het wethouderschap biedt Besturen met Impact van Sebastiaan Hoek een praktisch en informatief aanbod van korte video’s, dat je thuis achter je eigen pc of op je smartphone tussen de bedrijven door kunt bekijken. Ter kennismaking van deze korte videotrainingen is er een eerste video-masterclass met tien tips voor de eerste honderd dagen als wethouder. Deze kennismaking is gratis, je hoeft alleen jezelf aan te melden, klik hier.

Meer informatie over het gehele aanbod vind je op de website van Besturen met Impact.

Wethoudersvereniging

Kandidaat-wethouders die meer willen weten over het wethouderschap raden wij aan om ook de opleidings- en professionaliseringspagina van de Wethoudersvereniging te bezoeken.